rekeningnr. NL54 INGB 0002 2665 20

Archief Dictee Rotary Club

Een nieuw huis voor PeJo
Lisa en Louise in Kalwala Village
Overlijden van oma Roelevink
Opening van de lodges
Opening MO school
Nieuwe MO-school
Stromend water
Een nieuwe vakschool
JoaT ANBI
JoaT wordt stichting
Erelidmaatschap
Dictee Rotary Club
Tineke & Wim
Portretten
Zimbabwe ± 1990

 

Dictee Rotary Club Voorjaar 2007
Onlangs is er door de Rotary Club van Brielle / Voorne-Putten een Groot Dictee georganiseerd waarvan de opbrengst ten gunste komt van Joy of a Toy.
De opbrengst van dit dictee is maar liefst meer dan € 36.000,- !
In enkele lokale kranten zijn er wat stukjes over dit evenement geschreven.

Klik op onderstaande foto's om de artikelen te downloaden (Word-doc, 4000kb)

Onderstaand de tekst van het Groot Dictee van de Rotary Club van Brielle/Voorne-Putten. Mocht je nu denken dat er nogal wat fouten in staan: dat kan kloppen. Het is misschien een aardig idee zelf te bedenken hoe de spelling in deze tekst verbeterd zou moeten worden. Arie van Kooten van Joy of a Toy heeft natuurlijk ook meegeschreven tijdens dit Groot Dictee. Elders op deze pagina is zijn handgeschreven versie te vinden met daarin tevens de correcties achteraf. Hiermee kun je controleren hoe je het er zelf van zou hebben afgebracht…

Van Voorne-Putte tot Zambia
Wat betekent Rotary-afdeling Briele in een tijd, waarin niet alleen jonge mensen maar ook 65-+ers een mobiele telefoon met een electronische agenda, i-pod en blue tooth gebruiken voor de direkte omgeving?
Hoe breng je dat nu in ongekompliceerde Jip-en-janneke-taal aan een breed publiek over?
De Zuidhollandse ijlanden zijn in de laatste decennia geïndustrialiseert. Deze ontwikkeling beïnvloed de natuur en leefomgeving van mens en dier, en heeft enorme konsekwenties voor de infrastruktuur en de migratie. Zo zijn Rosenburgse agrariërs in grote getalen naar de Noord-Oost-Polder verhuist. De ongebrijdelde groei van de chemiereuzen en Internationals hebben het wijdse landschap ingrijpent veranderd. Rotarians hebben vanuit hun profesie mede richting gegeven aan dit veranderingsproces.
De hand- en spandiensten van Rotary-afdeling Briele rijken echter verder dan de eigen regio. De service-club omarmt in het Noorden van Zambia een projekt van de in 1990 opgerichte werkgroep Joy of a Toy, en levert een substantieele bijdrage aan de tot stand koming van een school voor voort gezet onderwijs waar vooral Aidswezen onderricht kunnen krijgen. Daarmee verlegt Rotary afdeling Briele haar grenzen en toont zij aan dat zij zich blijvend vernieuwd en verjongd. De klub bedankt alle schrijvers en sponzoren hartelijk en vertrouwt op een eklatant sukses.


Tot slot nog twee foto's die gemaakt zijn tijdens het Groot Dictee. Arie's kleindochter verklaart het Dictee voor geopend en enkele gasten luisteren de avond op met Zambiaanse zang en dans.English
Volg ons op Facebook!